Externalizarea serviciilor juridice - solutia pentru cresterea lichiditatilor si optimizarea costurilor companiei pe timp de criza

In contextul economic actual, principala grija a companiilor este reducerea costurilor, mentinand in acelasi timp eficienta, calitatea dar si rentabilitatea afacerii. In acest sens, companiile pot alege sa apeleze la externalizarea serviciilor unuia sau mai multor departamente.

Printre serviciile care fac cel mai des obiectul externalizarii se numara si cele juridice.

Dintre cele mai importante avantaje pe care le poate aduce exteralizarea serviciior juridice catre o casa de avocatura se numara atat optimizarea costurilor, cat si accesul la expertiza juridica a casei de avocatura.

Cand apelezi la o casa de avocatura beneficiezi de experienta echipei de avocati acumulata in timp prin contractele derulate pe diverse ramuri ale activitatii juridice, de la evidenta legislativa in domeniu si interpretarea acesteia, la redactarea actelor juridice si reprezentarea in instanta.

In plus, prin externalizarea serviciilor juridice, firma isi poate canaliza eforturile catre imbunatatirea performantei in propriul domeniu de activitate, riscurile provenite din necunoasterea legislativa a domeniului in care activeaza fiind considerabil redus ca urmare a consilierii permanente din partea echipei juridice la care a apelat.

Externalizarea totala sau partiala a serviciilor juridice poate sa ajute o companie, ca, printr-o abordare mai obiectiva, sa poata dezvolta proceduri centralizate si standardizate cu privire la activitatea juridica interna, avand astfel posibilitatea sa faca mai mult cu costuri mai mici.

Sunt insa si alte beneficii ale externalizarii serviciilor juridice, cum ar fi:

Recuperarea creantelor (cresterea lichiditatilor) – Externalizarea serviciilor de recuperare de creante catre o casa de avocatura va ofera suportul si consilierea specializata, dar va si degreveaza de sarcina ingrata de a insista fata de debitorii societatii dumneavoastra. De asemenea, rezultatele sunt mult mai rapide, un avocat stiind mereu exact ce are de facut pentru a recupera creantele societatii.

-Contributii reduse –  A avea angajati inseamna a achita toate contributiile: taxe, salarii, indemnizatii, oferirea de concedii, diurne pentru deplasari si alte pachete salariale motivante. In acest sens, vorbim si de costurile colaterale intretinerii angajatilor, cum ar fi: consumabile, spatii de lucru, intretinerea acestor spatii, acces internet, lumina, caldura etc.

O CASA DE AVOCATURA NU SE IMBOLNAVESTE SI NICI NU INTRA IN CONCEDIU!

-Continuitate – In cazul fluctuatiilor de personal, indiferent daca salariatul pleaca din proprie initiativa sau din initiativa companiei, va trebui sa existe o perioada de predare in care de fapt sunt platite 2 persoane pe acelasi post.

O casa de avocatura asigura prestarea serviciilor la timp a beneficiarului, iar acest fapt nu afecteaza clientul final

-Concentrarea pe activitatile de baza – In perioade de crestere rapida, operatiunile de back office ale companiei, de asemenea, se vor extinde. Aceasta extindere poate incepe sa consume resurse (umane si financiare) pe seama activitatilor de baza, acelea care au dus de fapt la cresterea societatii.

Solutiile pe care le oferim firmelor care doresc sa externalizeze serviciile juridice sunt de 2 feluri:

– Abonament –  pentru companii care au nevoie permanenta de asistenta, consiliere si reprezentare juridica

-Interventie punctuala – In functie de necesitatile firmei, la un moment dat